Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Messer i fond CVC Fund VII dogovorili su Lindeom kupnje djela poslovanja Lindea u Americi

Specijalist za industrijske plinove firma Messer i fond CVC Capital Partners Fund VII (“CVC”) sklopili su danas s firmom Linde AG sporazum o preuzimanje većinskog udjela u plinskom poslovanju Lindea u Sjevernoj Americi te  određenih  poslovnih aktivnosti u južnoj Americi. Kupljena društva u Sjevernoj i Južnoj Americi ostvarila su s otprilike 5.100 djelatnika promet od 1,7 milijardi američkih dolara (1,4 milijardi eura)  u 2017.godini uz EBITDA-u od otprilike 360 milijuna američkih dolara (305 milijuna eura).
Kupoprodajna cijena od  3,3 milijarde američkih dolara (2,8 milijardi eura) podliježe uobičajenom usklađenju u momentu okončanja cijelog postupka preuzimanja. Ova transakcija je uvjetovana uspješnim završetkom planirane fuzije između poduzeća za proizvodnju industrijskih plinova Lindea i Praxaira te  dobivanjem suglasnosti od nadležne agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Joint Venture između Messera i fonda CVC Fund VII poslovat će pod nazivom MG Industries te robnom markom Messer. Messer, najveći poduzeće za industrijske plinove kojim upravlja sam vlasnik ovime svoje operativno poslovanje i društva u zapadnoj Evropi unosi u novo poduzeće MG Industries. Messerova drštva u Španjolskoj, Portugalu, Švicarskoj, Francuskoj,  zemljama Beneluksa, Danskoj i Njemačkoj su u 2017. godini sa 780 zaposlenih ostvarili promet od 334 milijuna eura. Na nivou cijelog svijeta Messer je u 2017. godini  ostvario sa 5.675 zaposlenih promet od više od 1,2 milijarde eura.

„Ovim strateškim partnerstvom dobivamo jedinstvenu šansu povratka na tržišta Sjeverne i Južne Amerike te mogućnost da budemo globalni čimbenik u poslovanju industrijskim plinovima“, izjavio je Stefan Messer, vlasnik i generalni direktor grupacije Messer koja ima sjedište u Bad Sodenu u Njemačkoj.

U tijeku restrukturiranja grupacije Messer 2004. godine prodano je poslovanje na sjeverno američkom tržištu francuskoj firmi Air Liquide SA. „Našim znanjima u ovoj branši - inženjeringom te know-howom u području  ATA-e  kao i operativnom ekspertizom i globalnom mrežom koju nam osigurava fond CVC zajednički s iskusnim i motiviranim zaposlenicima pridonijet ćemo daljnjoj izgradnji kupljenih segmenata poslovanja.“

Alexander Dibelius, menadžer i šef zadužen za poslovanje CVC-a u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj – nadodao je : „To je jedinstvena prilika za stvaranje globalnog čimbenika u atraktivnom sektoru industrijskih plinova. Radujemo se suradnji s grupacijom Messer i obitelji Messer  s kojima već niz godina njegujemo vrlo prisne i prijateljske odnose. Messerova znanja u području inženjeringa i ATA-e su bitan faktor za uspješan daljnji razvoj kupljenih aktivnosti.“