Koristimo tehnologiju kolačića da bismo personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih medija i analizirali pristup našoj web stranici.  Nastavkom korištenja naše web stranice Vi dajete pristanak za korištenje kolačića. Za više informacija, molimo Vas, pročitajte našu „Politiku privatnosti“.
Prikaz web sadržaja

HARDVER I INŽENJERING


Messer nudi sve standardne regulatore tlaka u bocama, bez obzira na to koje materijale, veličine ili raspone tlaka želite. Naravno da je dostupan i odgovarajući pribor.

Messer prati svoje klijente od početne ideje preko planiranja, implementacije i obrade, sve do puštanja u pogon i održavanja odgovarajućeg sustava. Ovaj austrijski stručnjak za industrijski plin ističe sve mogućnosti optimizacije za postojeća postrojenja.


OPSKRBNI SUSTAVI ZA TEHNIČKE PLINOVE

Prednosti: Pravi sustav opskrbe plinom ne osigurava samo odgovarajuću sigurnost opskrbe, već i troškovnu učinkovitost i značajno smanjenje rizika od nezgode.


OPTIMALNA PRILAGODBA ODGOVARAJUĆOJ PRIMJENI

Opskrba tehničkim plinovima ima različite čimbenike i aspekte koje treba razmotriti, a najvažniji su izbor optimalnog plina za odgovarajuća područja primjene i odgovarajući pribor, kao što su ventili, regulatori tlaka, stanice za crpljenje, razdjelnici, odn. pribor koji najbolje udovoljava uvjetima primjene koja se opskrbljuje plinom. I naravno, postoje pravila koja se moraju poštivati.

Pojedinačna boca ili centralni razdjelnik?

U međuvremenu se centralna opskrba plinom etablirala kao optimalno rješenje kako za velike potrebe za plinom (koje se uglavnom pokrivaju stojećim cisternama i priključkom mreže cjevovoda), kao i za manje količine potrošnje. Plinska centrala je mnogo sigurniji i jeftiniji način opskrbe plinom u usporedbi s opskrbom plinom iz boce. Tlak u boci prilagođava se već u centrali odgovarajućem cjevovodu kako bi se osigurala optimalna opskrba primjene. Osim toga, opskrba plinom iz centrale značajno smanjuje transportne putove i rizik od nastanka nezgoda, a povezivanje plinskih boca u plinskoj centrali omogućava neprekinuti rad.
Messer Austrija nudi u pogledu opskrbe plinom sve iz jedne ruke – od tehničkog znanja i sveobuhvatnih savjeta stručnjaka, preko svih potrebnih komponenti sve do kompletne automatizacije vaše opskrbe plinom.

Iskoristite stručnost naših zaposlenika i kontaktirajte nas odmah!
S veseljem vam stojimo na raspolaganju!


REGULATORI TLAKA I PRIBOR

Prednosti: Osim što trebaju imati odgovarajući plin, regulatori tlaka i pribor moraju se prilagoditi posebnoj primjeni kako bi uvijek bio dostupan optimalan tlak plina.


TLAK U BOCAMA MORA SE SMANJITI

Odabir odgovarajućeg plina često nije dovoljan jer se u najrjeđim slučajevima može raditi sa samim tlakom boce. Tlak se, prema tome, mora smanjiti u skladu s pojedinačnom primjenom ili mjestu korištenja, a za to se treba koristiti odgovarajući regulator tlaka. To posebno vrijedi za male potrošnje ili česte promjene lokacije, gdje centralna opskrba plinom nije moguća ili nije ekonomična.


SVI STANDARDNI REGULATORI TLAKA U BOCI U PORTFELJU

Kao specijalist za industrijske plinove Hrvatskoj, Messer Croatia Plin ima najbolja rješenja u svom portfelju za svaku smjesu plinova – za tehničke, analitičke i medicinske primjene, kao i za sve procese u prehrambenom sektoru. Messer nudi sve standardne regulatore tlaka u bocama, bez obzira na to koje materijale, veličine ili raspone tlaka želite. Naravno da je dostupan i odgovarajući pribor. To ne uključuje samo držače boca ili kolica za boce, nego i spremnike za čišćenje koji se koriste u nekim analitičkim aplikacijama kako bi se smanjili ostatci onečišćenja poput vlage ili kisika. Na taj način se, između ostalog, može izbjeći kupnja skupljih, kvalitetnijih plinova. Messer također ima sveobuhvatnu ponudu za autogeno zavarivanje, gdje nudi sveobuhvatnu ponudu od kompletnih sustava do pojedinih dijelova, kao što su crijeva, plamenici i mlaznice ili protupovratnih osigurača.   

Kontaktirajte nas još danas!
Zajedno s vama pronaći ćemo optimalno rješenje i za vaše potrebe!


PLINSKI SUSTAVI ZA SPECIJALNE PLINOVE

Prednosti: Pravi sustav opskrbe plinom jamči s jedne strane savršenu kvalitetu specijalnih plinova na mjestu upotrebe, glatki i besprekidan rad, a s druge strane donosi značajno povećanje sigurnosti na radu.


IZAZOV: OČUVANJE KVALITETE I SIGURNOSTI

Kod primjene specijalnih plinova treba imati na umu da oni ponekad imaju kritična kemijska i fizikalna svojstva – mogu biti korozivni, otrovni ili vrlo zapaljivi. Najveći izazov je dakle dovesti ove plinove ne samo iste razine kvalitete, nego i sigurno do krajnjeg korisnika.


STRUČNO ZNANJE I INDIVIDUALNO PLANIRANJE

Tradicionalno poduzeće Messer Croatia Plin također ima desetljećima dugo iskustvo i znanje u smislu sustava opskrbe plinom i optimalno će zadovoljiti oba zahtjeva kroz individualno planiranje – dakle zahtjev za savršenom kvalitetom i za sigurnosti.

Na početku sustava cjevovoda se tlak u boci smanjuje kroz stanicu za opuštanje na odgovarajuću razinu. Izbor materijala i konstrukcija stanice za opuštanje pritom su od posebne važnosti. Međutim, upotreba prikladnih sustava ispiranja također je preduvjet kako bi se osiguralo da se posebni plinovi koji se koriste mogu unijeti u sustav – do mjesta korištenja – nepromijenjene kakvoće.

Čak i ako je potreban besprekidan rad, Messer ima optimalna rješenja, kao što su automatski preklopni sustavi.
Za korisnika potreban tlak ekstrakcije postavlja se pojedinačno na točkama ispuštanja plina (na usisnom ventilu i na regulatoru tlaka) izravno od strane krajnjeg korisnika. Suvremeni laboratorijski sustavi za točenje također omogućuju pripremu linija za buduće potrošače bez potrebe odabira regulatora tlaka. On se, naime, može instalirati kasnije, bez prekida linijskog sustava ili rada. Na taj način je moguće troškovno učinkovito, fleksibilno i budućnosti orijentirano planiranje laboratorijske infrastrukture.

Kontaktirajte nas!
Rado ćemo planirati ili optimizirati vaš sustav opskrbe plinom zajedno s vama.

 

PRIBOR ZA APLIKACIJE NISKE TEMPERATURE

Prednosti: niskotemperaturne primjene također zahtijevaju odgovarajuću opremu za sigurno i učinkovito transportiranje i pohranjivanje kriogenih plinova i uzoraka poput krvi, krvne plazme, sperme ili koštane srži.


IZUZETNO NISKE TEMPERATURE DO -270 °C

Kriogeni plinovi postavljaju zbog svoje izuzetno niske temperature (-100 do -270 °C) ogromne zahtjeve na transport i skladištenje. Oni ne samo da moraju stići u nepromijenjenoj kvaliteti do potrošača, nego se trebaju i posebno sigurno transportirati.


VIŠE UČINKOVITOSTI I SIGURNOSTI KROZ PRAVU PRIMJENU

Bilo da se koriste prenosive manje posude ili vakuumski izolirani cijevni sustavi, u kojima se plinovi pri niskoj temperaturi izravno dovode krajnjem potrošaču, ili pak posebna dostavna vozila ili stacionarne distribucijske cisterne – kao lokalni stručnjak u opskrbi industrijskim plinovima poduzeće Messer Austrija ima čak i na području primjena s niskim temperaturama dostatno stručno znanje kojim profitiraju njegovi kupci.

Posvuda gdje je potrebna pouzdana, kontinuirana opskrba, kao što je slučaj s proizvodnim procesima ili u opskrbi bioloških banaka, koriste se cijevni sustavi tvrtke Messer. Vakuumski izolirani transportni spremnici koriste se kada ne postoji stojeća cisterna, kada je potrebna količina vrlo mala ili je opskrba putem vakuumski izoliranog cjevovoda neučinkovita. Za biološke uzorke su sustavi skladištenja od presudne važnosti. Stoga se ovdje koriste spremnici za spremanje pod vakuumom koji pružaju optimalne uvjete za dugoročno, sigurno i učinkovito skladištenje uzoraka. Integrirani sustav upravljanja osigurava redovnu opskrbu tekućim dušikom, ali također omogućuje potpuno bilježenje svih podataka relevantnih za sustav. Spremnicima uzoraka optimalno prilagođeni sustave upravljanja zalihama osiguravaju da je raspoloživi prostor optimalno iskorišten, a time i da se troškovi smanje čim je moguće više.

Kontaktirajte nas još danas!
Rado ćemo i vaše kriogene primjene napraviti učinkovitijima i sigurnijima.


INŽENJERSTVO I USLUGE

Prednosti: Messer prati svoje klijente od početne ideje preko planiranja, implementacije i obrade, sve do puštanja u pogon i održavanja odgovarajućeg sustava. Ovaj austrijski stručnjak za industrijski plin ističe sve mogućnosti optimizacije za postojeća postrojenja.


VISOKI ZAHTJEVI ZBOG KORIŠTENJA PLINOVA

Bez obzira na radi li se o skladištenju bioloških uzoraka, pakiranju hrane ili radu lasera, većina područja istraživanja i industrije danas je nezamisliva bez uporabe plinova. Međutim, zbog svojih različitih svojstava ta područja postavljaju ogromne zahtjeve za planiranje sigurnosti i za planiranje postrojenja svakog pojedinog korisnika. Osim toga se oprema mora redovito održavati i sigurnosno provjeravati, kako bi sustav dugoročno funkcionirao pravilno i sigurno.


TEMELJNO STRUČNO ZNANJE ZA BESPRIJEKORAN RAD

Svi postupci koji uključuju uporabu plinova moraju biti profesionalno planirani kako bi se osigurala neprekinuta opskrba i gladak, učinkovit te siguran rad. Domaći industrijski stručnjak za plin Messer Croatia Plin ima dugogodišnje iskustvo na ovom području te stoga zna koji je optimalni oblik opskrbe za svaku moguću primjenu – uključujući određivanje i koordiniranje linija i opreme s drugim pogonima. Uz to, zaposlenici Messera osiguravaju profesionalno planiranje sigurnosne opreme – sve do najsitnijih detalja i uz uključivanje tijela vlasti. Ako korišteni plin zahtijeva dodatne sigurnosne mjere kao što je sustav praćenja plina ili integracija u sustav unutarnjih vatrodojavnih sustava, stručnjaci iz tvrtke Messer će i u tom pogledu uzeti u obzir potrebne mjere. Tako se klijenti Messera mogu bezbrižno koncentrirati na svoje osnovno poslovanje.

Osim toga, Messer stavlja svoje opsežno stručno znanje i za postojeće sustave na raspolaganje, kako bi se identificirao mogući potencijal za optimizaciju ili što je brže moguće pronašla rješenja za različite pogreške. Često i manje promjene imaju ogroman učinak.

Kontaktirajte nas!
Rado ćemo osigurati neprekidan i siguran rad vašim sustavima.


AUTOGENA OPREMA

Poduzeće Messer Croatia Plin također nudi odgovarajuću opremu u području autogene tehnologije:
• Regulatori tlaka na  boci
• Sustavi plamenika: plamenici za zavarivanje, rezanje, lemljenje i plamenik topline
• plamenici za ručno rezanje
• Sigurnosna oprema
• Pribor (crijeva, spojke i sl.)
• Rezervni dijelovi