revised: Customer process cladding in the Welding & Cutting sector

Cladding

Change of surface properties

PROCESS DESCRIPTION

The aim of coating construction components is to create surface properties that the base material does not have. Important characteristics include:

  • Corrosion resistance
  • Wear resistance
  • Thermal or electrical resistance or conductivity
  • Optical properties

Often it is metals that are coated. Here methods are used whose principles of operation are known from joining technology, such as:

  • Soldering
  • Electric arc welding
  • Shield gas welding,
  • Plasma-powder welding

For heat sensitive or non-metallic components special processes have been developed, such as:

  • Thermal spraying
  • Vacuum-coating
  • Electro- or immersion bath-galvanisation
  • Chrome plating

revised: Application technology cladding in the Welding & Cutting sector

Cladding

Change of surface properties

Overview of the gases for welding

WELDING GASES

MAG, MIG, TIG and forming gases

Contact form for every page

Contact us

select action

Kontakt obrazac

Action form

Došlo je do pogreške u obradi registracije. Molimo vas da dvaput provjerite unesene informacije.
Mr.
Prihvaćam GDPR politiku Messer Grupe. Ovaj sporazum se može opozvati u bilo kojem trenutku

Objavitelj imovine

null Plinovi za prehrambenu industriju

Plinovi za prehrambenu industriju

Kvalitetni plinovi namijenjeni hrani - Messer GOURMET - Područje primjene - Usluge - Ponuda - Gdje kupiti

OSIGURANJE SVJEŽINE I KVALITETE

Dugotrajna kvaliteta, vizualna privlačnost, pjenušava svježina – samo su neki od raznovrsnih zadataka koje plinovi obavljaju u prehrambenoj industriji.  Primarna svrha ovih primjena je očuvanje postojeće kvalitete proizvoda. 

Zbog toga se plinovi često koriste u  prehrambenoj industriji.  Uobičajene primjene uključuju zamrzavanje i pakiranje, hlađenje tijekom miješanja i karbonizaciju pića

Messer kontinuirano razvija nove primjene za prehrambenu industriju.  Jedan od primjera je Variomix®, koji se koristi za brzu i preciznu kontrolu temperature tijekom procesa miješanja.  Drugi primjer je VarioSol®, koji se koristi za proizvodnju proizvoda u prahu, te “Siber System”, fleksibilan i inovativni transportni i rashladni sustav koji se koristi da bi se osigurao neprekinuti lanac hladnoće za svježe i smrznute proizvode.

Gourmet je naziv pod kojim Messer isporučuje čiste plinove i mješavine plinova za prehrambenu industriju.  Ovi plinovi ispunjavaju najviše standarde kvalitete i u skladu su sa svim evropskim zakonskim odredbama o hrani kao i svim zahtjevima HACCP-a.

MESSER GOURMET PROGRAM PLINOVA

Za dodatne informacije o odabranim proizvodima, molimo da se informirate o slijedećim proizvodima:

Gourmet C Ugljični dioksid

Gourmet N Dušik

Gourmet O Kisik

Gourmet A Argon

Gourmet N80
80% Dušik
20% Ugljični dioksid

Gourmet N70
70% Dušik
30% Ugljični dioksid

Gourmet O70
70% Kisik
30% Ugljični dioksid

Gourmet N50
50% Dušik
50% Ugljični dioksid

Gourmet L Dušikov oksid

Gourmet He Helij

Gourmet H Vodik