Breadcrumb

Industrijski plinovi

Industrijski plinovi

Vrste industrijskih plinova - Koncepti opskrbe plinom - Instalacije kod kupaca - Spremnici za skladištenje tekućine - Spremnici za komprimirani plin - Opcije telemetrije - Komercijalne ponude

DOSTAVA INDUSTRIJSKIH PLINOVA

Bilo da tražite industrijske plinove u Zagrebu, Splitu ili Osijeku, tražene plinove možete preuzeti kod lokalnog distributera ili pronađite opcije za isporuku direktno do Vašeg proizvodnog pogona. 

NABAVA INDUSTRIJSKIH PLINOVA

Messer za kupce nudi jednostavne platforme E-usluge za jednostavno naručivanje. E-Stock za upravljanje zalihama boca, E-račun za administraciju bez papira, te mnoge druge E-usluge.  Ako nikad do sad niste koristili industrijske plinove ili biste željeli upoznati Messerovu kvalitetu proizvoda i usluge, ispunite obrazac, upotrijebite kontaktne informacije na ovoj stranici i postanite Messerov kupac. 

INDUSTRIJSKI PLINOVI OLAKŠAVAJU OPTIMIZACIJU

U industrijskoj su proizvodnji industrijski plinovi jednako važni kao voda i struja.  Njihova specifična svojstva i način na koji se koriste omogućuju veću učinkovitost, sigurnost i isplativost u mnogim procesima.  Industrijski plinovi također igraju presudnu ulogu u pogledu kvalitete.  Industrijski plinovi koji se najviše koriste uključuju acetilen, argon, ugljični dioksid, kisik, dušik i vodik.  Messer također nudi većinu ovih plinova u obliku mješavina za posebne primjene.

INDUSTRIJSKI PLINOVI KOJI SE KORISTE U ZAVARIVANJU

Tehnologija zavarivanja obuhvaća preko 100 različitih metoda (prema DIN EN 4063).  Messer plasira program zaštitnih plinova u jasno strukturiranom sustavu pod standardiziranim korporacijskim imenima na temelju sirovine koja se prerađuje:

Ferroline – zaštitni plinovi za obični i nisko legirani čelik
Inoxline – zaštitni plinovi za visoko legirani čelik
Aluline – zaštitni plinovi za aluminij i neželjezni metal
Za više informacija pogledajte našu stranicu o plinovima za zavarivanje.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

ZAPALJIVI PLINOVI KAO ACETILEN

Acetilen je visokoučinkovit zapaljivi plin koji se tradicionalno proizvodi reakcijom kalcijevog karbida i vode.  Acetilen ima širok raspon primjena: npr. Oxyfuel tehnologija, zavarivanje, rezanje, čišćenje plamenom, naštrcavanje plamenom ili graviranje plamenom.  Za dodatne informacije o odabranim proizvodima molimo da provjerite naše tehničke listove:

Tehnički Acetilen
Acetilen 2.6

Za više informacija pogledajte našu stranicu o ACETILENU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

plinovi koji se dobivaju iz zraka - ARGON

Najvažnije kemijsko svojstvo argona je njegova inertnost, što ga čini idealnim zaštitnim plinom – čak i pri visokim temperaturama koje su česte u metalurgiji i elektrolučnom zavarivanju. Za dodatne informacije o odabranim proizvodima molimo da provjerite naše listove s tehničkim podacima:
Argon za zavarivanje
Argon 5.0
Argon 6.0

 

Za više informacija pogledajte našu stranicu o ARGONU. Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

PLEMENITI PLINOVI - HELIJ

Posebna svojstva helija čine ga nezamjenjivim za brojne primjene – na primjer, kao plin koji se koristi za podizanje balona i cepelina, kao zaštitni plin za zavarivanje, kao plin kojim se detektira propusnost drugog plina, ili kao plin nositelj u plinskoj kromatografiji. Za dodatne informacije o odabranim proizvodima molimo da provjerite naše tehničke listove:
Helij 4.6 - 6.0
 
Za više informacija pogledajte našu stranicu o HELIJU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

UGLJIČNI DIOKSID

Posebna svojstva ugljičnog dioksida uključuju njegovu inertnost i visoko rastvaranje u vodi.  Ugljični dioksid pićima daje njihovu pjenušavu svježinu, te se koristi u tretmanu vode za piće i daje alternativu agresivnim kiselinama za neutralizaciju otpadnih voda.  U kriogenom, tekućem i krutom obliku CO“ se pretvara u suhi led koji je pogodan za upotrebu kao rashladno sredstvo ili kao sredstvo za čišćenje (za tretiranje mlazom suhog leda „dry ice blasting“).
Za više informacija pogledajte našu stranicu o UGLJIČNOM DIOKSIDU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

 

PLINOVI koji se dobivaju iz zraka -  KISIK

Najvažnije svojstvo kisika je njegova reaktivnost.  Vrlo je malo kemijskih elemenata s kojima kisik ne reagira.  Postupci oksidacije i izgaranja znatno se ubrzavaju u atmosferi obogaćenoj kisikom za razliku od slučajeva kad je prisutan samo običan zrak. Ovo svojstvo čini kisik neophodnim za metabolizam mnogih organizama, a zbog čega se koristi u velikom broju tretmana voda i primjenama u području tehnologija zaštite okoliša.

Kisik se prodaje različite kvalitete, kao npr.:
Tehnički kisik
Kisik 3.5
Kisik 5.0
 

PLINOVI KOJI SE DOBIVAJU IZ ZRAKA - DUŠIK

U industriji i istraživanjima N2 se koristi kao rashladno sredstvo ili kao inertni plin.  Nakon upotrebe vraća se u atmosferu u nepromijenjenom obliku.
Za više informacija pogledajte našu stranicu s podacima o DUŠIKU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice o plinovima za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru
 

ZAPALJIVI PLINOVI - VODIK

Vodik se koristi kao zapaljivi plin za posebne primjene  i kao zaštitni plin u toplinskoj obradi, prehrambenoj tehnologiji i industriji elektronike. Visoka toplinska vodljivost vodika također ga čini prikladnim za upotrebu kao rashladni plin -  na primjer kod generatora struje. 
Vodik se prodaje  različite kvalitete kao npr.:

Tehnički vodik
Vodik 5.0
Vodik 6.0

Za više informacija pogledajte našu stranicu s podacima o VODIKU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice o plinovima  za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru

Distribucijski centri

Distribucijski centri

Distribucijski centri u vašoj blizini – Opcija preuzimanja ili isporuke –’savršeni spoj’ – oprema – Opcije naručivanja – Sigurnosni aspekti

Objavitelj imovine

Contact form for every page

Contact us

select action

Kontakt obrazac

Action form

Molimo popuniti sva polja označena zvjezdicom

Mr.
Odaberite jednu opciju
Prihvaćam GDPR politiku Messer Grupe. Ovaj sporazum se može opozvati u bilo kojem trenutku