Medicina i farmacija

Medicina i farmacija

Produktivnost, protok proizvodnje i ekološko poboljšanje plinovima, stručnost i know-how, ispitivanja na licu mjesta, istraživanje i razvoj, komercijalne ponude

RESPIRATORNA TERAPIJA


Prednosti: S pomoću respiratorne terapije se pacijenti opskrbljuju dovoljnom količinom kisika u slučaju bolesti ili izvanrednog stanja.
Iako nas prati cijeli naš život, većina nas nije svjesna njegovog značaja. Pritom je on temelj našeg postojanja par excellence – bez njega možemo preživjeti svega nekoliko minuta. Disanje! Ovaj naoko toliko banalan čin naš organizam provodi više ili manje automatski. Ne moramo razmišljati o tome kada je došlo pravo vrijeme za sljedeći uzdah, to se samo od sebe događa. I dok se okrenemo, taj udisaj zraka kola kroz naš krvotok i provodi kisik, vitalni plin za naše mišiće i organe.


OPSKRBA KISIKOM


Ako se taj osjetljivi biološki sustav naruši zbog izvanrednog stanja ili bolesti pa ne funkcionira ispravno, mora se pokrenuti odgovarajuća ventilacijska terapija – odmah! Samo na taj način se pacijenti mogu opskrbiti kisikom i održavati na životu. Tvrtka Messer Croatia Plin dokazuje da je apsolutno pouzdani partner za ljude i tehnologiju i u ovom području te nudi cjelovit paket usluga na području medicinskih plinova, koji seže od planiranja i savjetovanja do isporuke plina. Kisik za ventilacijsku terapiju tvrtka Messer Croatia Plin isporučuje s pomoću standardnih boca ili takozvanom sustava „Oxystem“. Prednost ovih boca s integriranim reduktorom tlaka je da su svi potrebni elementi ugrađeni izravno na glavu boce i stoga se sustav može odmah koristiti. Osim toga, sustav Oxystem ima prikaz tlaka koji uvijek prikazuje odgovarajući sadržaj boce, kao i uređaj za vješanje.

Tvrtka Messer Austria također jamči ispunjavanje svih relevantnih nacionalnih i međunarodnih zahtjeva za plinove koji se koriste kao lijekovi. To uključuje tzv. zahtjeve dobre proizvođačke prakse (GMP = Good Manufacturing Practice), kao i specifikacije Europske farmakopeje (European Pharmacopoeia). Osim toga tvrtka Messer Croatia Plin sve medicinske plinove vodi u serijama, stalno ih analizira i jamči njihovu potpunu prativost.


PODRUČJA PRIMJENE


Koja od ovih varijanti liječenja se koristi ovisi prije svega o odgovarajućoj potrebi za kisikom i mobilnosti samih pacijenata. Cilj svih oblika terapije je uvijek isti: izbjeći nedostatak kisika i s time povezane funkcionalne poremećaje organa.

Tipična područja primjene u ventilacijskoj terapiji su:
•  kardiovaskularne bolesti
•  poremećaji razmjene plina u plućima
•  respiratorne bolesti
•  poremećaji respiratorne mehanike
•  središnji živčani ili neuromuskularni poremećaji disanja
•  otrovanje (npr. ugljični monoksid, cijanid)
•  stanja šoka bilo kojeg uzroka
•  akutna anemija

Kontaktirajte nas odmah!
Rado ćemo si uzeti vremena za vaša pitanja.

 

DIJAGNOSTIKA


Prednosti: Posebni plinovi ili mješavine plinova osiguravaju, između ostalog, rad i umjeravanje brojnih medicinskih uređaja na području dijagnostike i analize


OGROMNI ZAHTJEVI ZA PLINOVE U MEDICINI


Moderne bolnice u svom radu svaki dan koriste plinove. Bilo da se koriste za pravilno i sigurno funkcioniranje dijagnostičkih i analitičkih instrumenata ili za izravne terapeutske svrhe – zahtjevi za čistoćom specijalnih plinova i plinskih smjesa u zdravstvenom sektoru su ogromni.


KOMPLETAN PAKET USLUGA IZ JEDNOG IZVORA


Messer Croatia Plin odavno se dokazao kao pouzdan partner za zdravstvene ustanove u zemlji. Tvrtka Messer nudi pritom cjeloviti paket usluga na jednom mjestu – od savjetovanja, preko opskrbe plinom do planiranja, instalacije i održavanja sustava opskrbe. Posebni plinovi i plinske mješavine uglavnom se koriste za pravilnu kalibraciju ili za savršen rad brojnih uređaja za mjerenje i analizu. Messerovi medicinski plinovi se uvijek proizvode i distribuiraju sukladno standardima dobre proizvođačke prakse (GMP = Good Manufacturing Practice) i u skladu s farmakovigilancijom. Dosljedno izvrsnu kvalitetu proizvoda i isporuke osiguravaju interne revizije, standardni farmakovigilancijski sustav, validirani tijekovi rada i vlastiti računalni sustavi.

Kontaktirajte nas!
Rado ćemo i vašu opremu za mjerenje i analizu opskrbiti najboljim plinovima!


HLAĐENJE MAGNETA U MAGNETOGRAFSKIM TOMOGRAFIMA


Prednosti: Samo pravilnim hlađenjem supravodiča magnetskog rezonancijskog tomografa može se generirati za prikupljanje podataka u medicinskoj dijagnostici neophodno magnetsko polje.


BEZ HLAĐENJA SE MAGNET MOŽE UNIŠTITI


Kako gustoća magnetskog toka u magnetskoj rezonanci (MRI) ima izravan utjecaj na kvalitetu signala izmjerenih podataka, trend jasno ide u smjeru većih gustoća toka. Međutim, s porastom snage magnetskih rezonancijskih tomografija povećavaju se i potrošnja energije, tehnička složenost i toplinska energija jezgri. To zahtijeva korištenje pouzdanog hlađenja MRI uređaja. Jer: Ako hlađenje nestane, magnet se može uništiti.


HELIJ OSIGURAVA OPTIMALNU FUNKCIONALNOST


Drugim riječima, nuklearna magnetska rezonancija koristi magnetski moment atomske jezgre za medicinsku dijagnostiku. Za stvaranje potrebnog magnetskog polja koriste se supravodiči, koji međutim zahtijevaju hladnoću kako bi optimalno funkcionirali. Na temelju dugogodišnjeg iskustva tvrtke Messer Croatia Plin u zdravstvenom sektoru, ta hrvatska tradicionalna tvrtka razvila je veliku stručnost od koje profitiraju njezini klijenti. Za hlađenje elektromagneta u magnetskoj rezonanci tvrtka Messer uglavnom koristi helij, jer on s temperaturom od -269 °C donosi najbolje uvjete za te svrhe.

Kontaktirajte nas!
Rado ćemo osigurati pravu temperaturu vaših magnetografskih tomografa!


KRIOPREZERVACIJA – HLADNA POHRANA


Prednosti: Krioprezervacijom se mogu sigurno pohraniti čak i vrlo osjetljive biološke tvari ili materijali poput biljnih, životinjskih i ljudskih stanica.


SKLADIŠTENJE STANICA I TKIVA

 

Krioprezervacija (hladna pohrana) je postupak kod kojeg se stanice ili tkiva smrzavaju u tekućem dušiku – kod ljudi su to krv, sperma, jajne stanice ili embriji. Kao rezultat toga se svi metabolički procesi gotovo sasvim zaustavljaju, a ove vrlo osjetljive biološke tvari i materijali održavaju se smrznute i ukrućene nekoliko godina. Posebno u medicini se ova metoda stoga već godinama uspješno provodi.


HLADNOĆA I IZOLACIJA


Krioprezervacija jamči stabilnu hladnoću ispod daleko točke smrzavanja (do -196 °C), što omogućuje dugotrajno skladištenje i transport uzoraka stanica i tkiva. Međutim, ovdje nisu samo važne iznimno niske temperature tekućeg dušika: Da bi proces imao željeni dugoročni učinak, osjetljiva roba koja se skladišti također se mora pohraniti u posebno izolirane spremnike. Kao hrvatski inovacijski lider u ovom segmentu, tvrtka Messer Croatia Plin stalno traži stalno nove tehnologije i metode skladištenja bioloških i medicinskih materijala koji ove materijale čine još izdržljivijima.

Kontaktirajte nas!
Rado ćemo optimizirati pohranu vaših visoko osjetljivih materijala

 

MEDICINSKE KUPELJI (BALNEOTERAPIJA)


Prednosti: Karbonatna kiselina ne samo da osvježava osvježavajuća pića, ona također potiče cirkulaciju krvi i stimulira cirkulaciju kada se u njoj kupate.


POZITIVNI UČINAK KUPKI S KARBONATNOM KISELINOM


Pogotovo kod krvožilnih i cirkulacijskih poremećaja su kupke u gaziranoj vodi pravi tretman za pacijente. Ugljični dioksid koji se apsorbira kroz kožu, naime, uzrokuje širenje žila i time potiče cirkulaciju krvi. Karbonska kiselina osim toga djeluje preko receptora kože, čime se smanjuje osjetljivost na svrab i bol. Kupka u ugljičnoj kiselini nadalje ima pozitivan učinak i na zacjeljivanje rana.

Tipične primjene kupki s karbonskom kiselinom su:
•    određeni (arterijski) cirkulacijski poremećaja udova
•    trofični ulkus kože
•    venski čirevi (slabije zacjeljivanje rane posebno na potkoljenicama i stopalima)
•    kronična venska insuficijencija (venska slabost).


SVE NA JEDNOM MJESTU


Tvrtka Messer Croatia Plin se već desetljećima pokazala pouzdanim partnerom medicinskim ustanovama i farmaceutskoj industriji te pokriva potrebe ne samo za ugljičnim dioksidom za kupke ugljičnog dioksida, već i za cijelim spektrom medicinskih plinova.
Mehanička priprema provodi se pomoću zasićenja vode plinovitim ugljičnim dioksidom iz čelične boce pod tlakom od oko 3 bara u tzv. napravi za impregnaciju (postupak impregnacije). Impregnirana, hladna voda se tada dodaje u toploj kupelji vode u odgovarajućoj količini, a puna kupka se na kraju miješa s toplom vodom do odgovarajuće temperature upotrebe.

Kontaktirajte nas!
Imamo pravi plin za svaku balneoterapiju u svom asortimanu.

 

LAPAROSKOPIJA / LAPAROSKOPSKA KIRURGIJA


Prednosti: Laparoskopija je mnogo nježnija procedura za pacijenta na području dijagnostike, kao i kod liječenja bolesti ili kod operacija u šupljinama trbuha i zdjelice.


VELIKI TERET ZA PACIJENTE


Tretmani ili kirurški zahvati u trbušnom području ogromni su teret za pogođene pacijente, osobito kada se treba otvoriti trbušna stjenka. Stoga se sve više i češće koristi tzv. laparoskopija kod koje se primjenjuje posebni endoskop – laparoskop – koji se uvodi kroz maksimalno 2 cm dugi rez u trbušnu šupljinu da bi se trbušna šupljina pregledala ili operirala. Veliki trbušni rez time postaje suvišan.


MALI OTVORI POPUT „KLJUČANICA“ UMJESTO VELIKIH REZOVA NA TRBUHU


Ova minimalno invazivna kirurška metoda rezultira značajno nižim opterećenjem za pacijenta tijekom zahvata. Osim toga se time značajno smanjuje postoperativna bol i rizik od infekcije rana. A uz to se u okviru iste laparoskopije mogu izvesti dijagnoza i potrebni kirurški postupak, jer se kroz otvore veličine ključanice ne može samo u trbušnu šupljinu unijeti endoskop, već i specijalizirani kirurški instrumenti. Međutim, prije toga se trbušna šupljina mora napuniti ugljičnim dioksidom kako bi se trbušna stjenka odvojila od crijeva i time stvorio potreban prostor i dobra vidljivost.

Tipični primjeri primjene laparoskopije:
•    uklanjanje žučnog mjehura
•    uklanjanje slijepog crijeva
•    operacija kile
•    djelomično uklanjanje debelog crijeva
•    podvezivanje jajovoda (sterilizacija).


Kontaktirajte nas!
Rado ćemo i vama staviti na raspolaganje našu sveobuhvatnu stručnost na području medicinskih plinova!

 

Contact form for every page

Contact us

select action

Kontakt obrazac

Action form

Došlo je do pogreške u obradi registracije. Molimo vas da dvaput provjerite unesene informacije.
Mr.
Prihvaćam GDPR politiku Messer Grupe. Ovaj sporazum se može opozvati u bilo kojem trenutku