Breadcrumb

Industrijski plinovi

Industrijski plinovi

Vrste industrijskih plinova - Koncepti opskrbe plinom - Instalacije kod kupaca - Spremnici za skladištenje tekućine - Spremnici za komprimirani plin - Opcije telemetrije - Komercijalne ponude

DOSTAVA INDUSTRIJSKIH PLINOVA

Bilo da tražite industrijske plinove u Zagrebu, Splitu ili Osijeku, tražene plinove možete preuzeti kod lokalnog distributera ili pronađite opcije za isporuku direktno do Vašeg proizvodnog pogona. 

NABAVA INDUSTRIJSKIH PLINOVA

Messer za kupce nudi jednostavne platforme E-usluge za jednostavno naručivanje. E-Stock za upravljanje zalihama boca, E-račun za administraciju bez papira, te mnoge druge E-usluge.  Ako nikad do sad niste koristili industrijske plinove ili biste željeli upoznati Messerovu kvalitetu proizvoda i usluge, ispunite obrazac, upotrijebite kontaktne informacije na ovoj stranici i postanite Messerov kupac. 

INDUSTRIJSKI PLINOVI OLAKŠAVAJU OPTIMIZACIJU

U industrijskoj su proizvodnji industrijski plinovi jednako važni kao voda i struja.  Njihova specifična svojstva i način na koji se koriste omogućuju veću učinkovitost, sigurnost i isplativost u mnogim procesima.  Industrijski plinovi također igraju presudnu ulogu u pogledu kvalitete.  Industrijski plinovi koji se najviše koriste uključuju acetilen, argon, ugljični dioksid, kisik, dušik i vodik.  Messer također nudi većinu ovih plinova u obliku mješavina za posebne primjene.

INDUSTRIJSKI PLINOVI KOJI SE KORISTE U ZAVARIVANJU

Tehnologija zavarivanja obuhvaća preko 100 različitih metoda (prema DIN EN 4063).  Messer plasira program zaštitnih plinova u jasno strukturiranom sustavu pod standardiziranim korporacijskim imenima na temelju sirovine koja se prerađuje:

Ferroline – zaštitni plinovi za obični i nisko legirani čelik
Inoxline – zaštitni plinovi za visoko legirani čelik
Aluline – zaštitni plinovi za aluminij i neželjezni metal

 

Za više informacija pogledajte našu stranicu o plinovima za zavarivanje.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

ZAPALJIVI PLINOVI KAO ACETILEN

Acetilen je visokoučinkovit zapaljivi plin koji se tradicionalno proizvodi reakcijom kalcijevog karbida i vode.  Acetilen ima širok raspon primjena: npr. Oxyfuel tehnologija, zavarivanje, rezanje, čišćenje plamenom, naštrcavanje plamenom ili graviranje plamenom.  Za dodatne informacije o odabranim proizvodima molimo da provjerite naše tehničke listove:

Tehnički Acetilen
Acetilen 2.6

Za više informacija pogledajte našu stranicu o ACETILENU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

plinovi koji se dobivaju iz zraka - ARGON

Najvažnije kemijsko svojstvo argona je njegova inertnost, što ga čini idealnim zaštitnim plinom – čak i pri visokim temperaturama koje su česte u metalurgiji i elektrolučnom zavarivanju. Za dodatne informacije o odabranim proizvodima molimo da provjerite naše listove s tehničkim podacima:
Argon za zavarivanje
Argon 5.0
Argon 6.0

Za više informacija pogledajte našu stranicu o ARGONU. Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

PLEMENITI PLINOVI - HELIJ

Posebna svojstva helija čine ga nezamjenjivim za brojne primjene – na primjer, kao plin koji se koristi za podizanje balona i cepelina, kao zaštitni plin za zavarivanje, kao plin kojim se detektira propusnost drugog plina, ili kao plin nositelj u plinskoj kromatografiji. Za dodatne informacije o odabranim proizvodima molimo da provjerite naše tehničke listove:
Helij 4.6 - 6.0
 
Za više informacija pogledajte našu stranicu o HELIJU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

UGLJIČNI DIOKSID

Posebna svojstva ugljičnog dioksida uključuju njegovu inertnost i visoko rastvaranje u vodi.  Ugljični dioksid pićima daje njihovu pjenušavu svježinu, te se koristi u tretmanu vode za piće i daje alternativu agresivnim kiselinama za neutralizaciju otpadnih voda.  U kriogenom, tekućem i krutom obliku CO“ se pretvara u suhi led koji je pogodan za upotrebu kao rashladno sredstvo ili kao sredstvo za čišćenje (za tretiranje mlazom suhog leda „dry ice blasting“).
Za više informacija pogledajte našu stranicu o UGLJIČNOM DIOKSIDU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice za plinove za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru.

 

PLINOVI koji se dobivaju iz zraka -  KISIK

Najvažnije svojstvo kisika je njegova reaktivnost.  Vrlo je malo kemijskih elemenata s kojima kisik ne reagira.  Postupci oksidacije i izgaranja znatno se ubrzavaju u atmosferi obogaćenoj kisikom za razliku od slučajeva kad je prisutan samo običan zrak. Ovo svojstvo čini kisik neophodnim za metabolizam mnogih organizama, a zbog čega se koristi u velikom broju tretmana voda i primjenama u području tehnologija zaštite okoliša.

Kisik se prodaje različite kvalitete, kao npr.:
Tehnički kisik
Kisik 3.5
Kisik 5.0
 

PLINOVI KOJI SE DOBIVAJU IZ ZRAKA - DUŠIK

U industriji i istraživanjima N2 se koristi kao rashladno sredstvo ili kao inertni plin.  Nakon upotrebe vraća se u atmosferu u nepromijenjenom obliku.
Za više informacija pogledajte našu stranicu s podacima o DUŠIKU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice o plinovima za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru
 

ZAPALJIVI PLINOVI - VODIK

Vodik se koristi kao zapaljivi plin za posebne primjene  i kao zaštitni plin u toplinskoj obradi, prehrambenoj tehnologiji i industriji elektronike. Visoka toplinska vodljivost vodika također ga čini prikladnim za upotrebu kao rashladni plin -  na primjer kod generatora struje. 
Vodik se prodaje  različite kvalitete kao npr.:

Tehnički vodik
Vodik 5.0
Vodik 6.0

Za više informacija pogledajte našu stranicu s podacima o VODIKU.  Za dodatne informacije slobodno preuzmite letke sa stranice o plinovima  za zavarivanje ili ispunite obrazac, pošaljite upit putem e-maila, ili nazovite nadležnu kontakt osobu u Messeru

Distribucijski centri

Distribucijski centri

Distribucijski centri u vašoj blizini – Opcija preuzimanja ili isporuke –’savršeni spoj’ – oprema – Opcije naručivanja – Sigurnosni aspekti

Objavitelj imovine

Contact form for every page

Contact us

select action

Kontakt obrazac

Action form

Došlo je do pogreške u obradi registracije. Molimo vas da dvaput provjerite unesene informacije.
Mr.
Prihvaćam GDPR politiku Messer Grupe. Ovaj sporazum se može opozvati u bilo kojem trenutku