Breadcrumb

Medicinski plinovi

MEDICINSKI PLINOVI

Medicinski plinovi - Medicinska oprema - Pravne napomene - Ponuda

MEDICINSKI PLINOVI


Messer se bavi opskrbom medicinskim plinova više od 100 godina.  Medicinski plinovi igraju ključnu ulogu u zdravstvenom sektoru.  Medicinski plinovi se koriste i neophodni su u hitnim situacijama, kao terapeutsko sredstvo ili za dijagnostičke svrhe.  Medicinski plinovi se koriste u raznim terapijama.  

Medicinski kisik je najčešći plin koji se koristi u bolnicama, što je točno medicinski kisik i kako se razlikuje od industrijskog kisika?


ŠTO JE MEDICINSKI KISIK?


Kisik je ljudima neophodan za disanje.  Atmosfera se sastoji od otprilike 21% kisika.  Međutim, ako osoba nema dovoljno kisika u krvotoku, tijelo ne može pravilno funkcionirati.  U tom se slučaju kisik mora dobiti izvana.  Takav kisik se mora imati certifikat  kojim se potvrđuje da se radi o medicinskom kisiku.  Certificirani medicinski kisik mora sadržavati koncentraciju kisika iznad određenog postotka i koncentraciju nečistoća ispod određenog postotka.  Uz to, uz certifikaciju medicinskog plina i spremnik u kojoj se taj plin pohranjuje također mora proći certifikaciju.  Spremnik za medicinski kisik se mora očistiti po određenom standardu.  

Na taj način se sprečava da sam spremnik ne može biti uzročnikom nečistoće medicinskog kisika.  Zadani propisi se moraju poštivati kako bi se osiguralo ispravno izdavanje medicinskog kisika i kako bi se svaka boca mogla pratiti preko lot broja u slučaju opoziva. 


UPOTREBA MEDICINSKOG KISIKA


Medicinski kisik se koristi za održavanje dovoljne razine kisika u krvi kako bi tijelo moglo pravilno funkcionirati, a industrijski kisik za industrijske primjene kao što su izgaranje, oksidacija, rezanje, kemijske reakcije itd.  Čistoća kisika za industrijsku primjenu ne odgovara za ljudsku upotrebu jer dodatno mogu biti prisutne nečistoće iz prljave opreme ili industrijskog skladištenja.


KVALITETA MEDICINSKOG KISIKA


Kvaliteta Messerovog medicinskog kisika uključuje sve aspekte medicinskog plina za široku primjenu i zadovoljava sve medicinske zahtjeve.


MEDICINSKI PLINOVI U ZDRAVSTVU


Messer Healthcare pruža neposrednu potporu liječnicima, medicinskim sestrama i pacijentima gdje god je pomoć potrebna.  Medicinske plinove isporučujemo u prijenosnim bocama bolnicama ili čak izravno kroz sustav cjevovoda do bolničkih odjela.  Osim opskrbe medicinskim plinom, Messer nudi i sveobuhvatan asortiman  medicinskih proizvoda.  Messer također pruža usluge u rasponu od savjetovanja o isporuci medicinskih plinova do planiranja, ugradnje i održavanja opskrbnih sustava – kompletan paket usluga iz jednog izvora. Medicinski pribor, potrošni materijal kao što su ovlaživači, nazalne kanile i maske za kisik, produžna crijeva i odgovarajući priključci i adapteri zaokružuju našu ponudu.


OPSKRBNI LANAC MEDICINSKIH PLINOVA


Messer osigurava da opskrba medicinskim plinovima zadovoljava visoke standarde pouzdanosti i preciznosti.  Standardi se ispunjavaju redovitim internim revizijama, standardiziranim sustavom farmakovigilancije s validiranim postupcima i računalnim sustavima.  Kroz svoju kompetenciju u području medicinskim plinova, Messer može klijentima ponuditi upravo ono što im je potrebno: opskrbu medicinskim plinova kao i  cjelokupan asortimana dodatne opreme, najvišom mogućom kvalitetom proizvoda i sveobuhvatnom uslugom, a sve iz jednog izvora – uključujući potpunu kontrolu kroz cjelokupni lanac vrijednosti i iznimno visoku pouzdanost opskrbe za sva medicinska područja u kojima se koriste medicinski plinovi!
 

Medicinski plinovi

MEDICINSKI PLINOVI

Medicinski plinovi - Medicinska oprema - Pravne napomene - Ponuda

Contact form for every page

Contact us

select action

Kontakt obrazac

Action form

Došlo je do pogreške u obradi registracije. Molimo vas da dvaput provjerite unesene informacije.
Mr.
Prihvaćam GDPR politiku Messer Grupe. Ovaj sporazum se može opozvati u bilo kojem trenutku

Objavitelj imovine