Novosti

NOVOSTI I OBAVIJESTI

Publikacije - Članci za tisak - Novosti

Sretna Nova 2024. godina!

 

2023. godina, godina u kojoj Messer slavi 125. obljetnicu postojanja, polako se bliži kraju. Želimo Vama, Vašoj obitelji i prijateljima da ovaj period provedete u miru, posvećeni sebi. Osvrnite se unatrag, pogledajte prema naprijed, uživajte i slavite, napunite baterije. I iznad svega: ostanite zdravi.

Radujemo se što ćemo se vidjeti u 2024. godini!

 

The year 2023, in which Messer celebrates its 125th anniversary, is slowly drawing to a close. We wish you, your family and your friends a peaceful and reflective time. Look back and forward, enjoy and celebrate, recharge your batteries. And above all: stay healthy.

We look forward to seeing you in 2024!

 

 

MESSER DOVRŠIO AKVIZICIJU ZAJEDNIČKOG ULAGANJA

 

Messer, vodeći svjetski stručnjak za industrijske, medicinske i specijalne plinove u privatnom
vlasništvu, dovršio je akviziciju zajedničkog ulaganja Joint Venture Messer Industries.

Više o tome možete pročitati ovdje.

 

 

OBAVIJEST ZA NAŠE KUPCE I POSLOVNE PARTNERE


Poštovani poslovni partneri, poštovani kupci,
vezano uz Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 20.07.2020. o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za vrijeme trajanja proglašene pandemije bolesti COVID-19.

 

Krizni stožer u Messer Croatia Plinu donio je odluku da svi zaposlenici koji rade sa strankama i stranke koje dolaze u posjet ili radi kupnje naših proizvoda u prostorije Messer Croatia Plina na svim lokacijama u Hrvatskoj, obavezno moraju koristiti maske za lice.


Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.

 

 

 

09.11.2021.

 

Messer Croatia Plin d.o.o. dobitnik nagrade HRIO!

Dana 09. studenog 2021. godine u Zagrebu održana je godišnja Konferencija o održivom razvoju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatske gospodarske komore (HGK). U sklopu konferencije dodijeljene su po 14. put nagrade Hrvatskog indeksa održivosti - HRIO (nekad Indeks DOP-a) za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju.

 

Hrvatski indeks održivosti – HRIO je metodologija koja omogućuje sveobuhvatan uvid u održivost poslovnih praksi, osvrt na usklađenost s najnovijim odredbama Europske unije te
usporedbu s praksama drugih hrvatskih poduzeća. Ocjenjuju se aktivnosti u šest područja, a to su: Upravljanje, Okoliš, Radna okolina, Ljudska prava, Dječja prava i Zajednica.
Hrvatski indeks održivosti – HRIO je metoda koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjena društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

Ove godine bilo je prijavljeno više od sedamdeset kompanija . Nagrade su dodijeljene u slijedećim kategorijama:
- Velika poduzeća: dobitnik je AD Plastik
- Srednja poduzeća: dobitnik je Messer Croatia Plin d.o.o.
- Mala poduzeća: dobitnik je Hrvatski kišobranMesser Croatia Plin je u postupku klasifikacije morala odgovoriti i podastrijeti dokaze na brojna pitanja iz 6 različitih područja a odnosilo se na odnos prema zaposlenicima, lokalnoj zajednici kupcima, dobavljačima, državi i prema zaštiti okoliša.

Stručna komisija je na temelju predočene dokumentacije i uvidom u činjenično stanje dodijelila nagradu Messer Croatia Plinu u kategoriji srednjih poduzeća.

Gospodin Robert Mustač, predsjednik Uprave Messer Croatia Plina je u govoru nakon preuzimanja nagrade istaknuto da su ovu nagradu zaslužili svi zaposlenici Messer Croatia Plina te je čestitao zaposlenicima i menadžmentu koji je donio takve odluke koje pokazuju da smo rangirani vrlo visoko u odnosu na najbolja hrvatska poduzeća.

Istaknuo je da trebamo biti ponosni da radimo u takvoj kompaniji koja garantira dugoročnu održivost i koja je istaknuta kao dobar primjer prakse društveno odgovornog ponašanja.

 

 

 

 

 

27.03.2020.

 

Poštovani poslovni partneri, dame i gospodo,

 

Molimo vas da obratite pažnju na naše informacije vezane uz postupanje s korona virusom (COVID-19):

 

Za Messer su zdravlje i sigurnost naših zaposlenika i poslovnih partnera kao i odgovorno ponašanje ključni elementi naše korporativne kulture. Zbog toga smo poduzeli sve neophodne mjere za zaštitu zdravlja naših zaposlenika i poslovnih partnera.

Zaposlenicima kojima to proces rada dozvoljava rade od kuće ili na propisanoj socijalnoj udaljenosti, a u odjelima gdje to nije moguće provesti, uveden je rad u više smjena. Nadamo se da ćemo na taj način uspjeti zaštiti zdravlje naših zaposlenika i poslovnih partnera, smanjiti širenje virusa, a istovremeno i održati stabilnost poslovanja.

 

Ukoliko bi ipak došlo do poteškoća ili kašnjenja vezano za isporuke ili usluge, pravovremeno ćete biti obaviješteni.

 

Naš krizni stožer za pandemiju pruža podršku zdravstvenim ustanovama u sprječavanju  i usporavanju širenja korona virusa kao i u osiguravanju opskrbe medicinskim plinova, posebno sada kada je jako povećana potražnja za medicinskim plinovima, naročito kisikom. Kao gospodarski subjekt, stručnjaci za industrijske, medicinske i specijalne plinove te članovi internacionalne zajednice snosimo posebnu odgovornost za osiguravanje isporuka naših proizvoda na vrijeme i u potrebnim količinama kao i da u ovim teškim vremenima damo najbolje od sebe i solidarno radimo sa našim poslovnim partnerima.

 

Ako kupujete od nas plinove u posudama pod tlakom (u plinskim bocama), molimo vas da nas odmah obavijestite ukoliko su naše plinske boce došle u kontakt sa zaraženim osobama.

 

Veliko hvala na suradnji.

Vaš partner Messer Croatia Plin d.o.o.

 

 

 

 

13.03.2020.

 

Molim Vas da uvažite naše informacije vezane uz postupanje s korona virusom (COVID-19):
Za Messer su zdravlje i sigurnost zaposlenika i poslovnih partnera kao i svijest o odgovornom ponašanju ključni elementi naše poslovne kulture.
Korporacijski krizni stožer za slučaj pandemije te lokalni stožeri u svim našim društvima osiguravaju potporu nadležnim zdravstvenim institucijama i organima vlasti u provođenju mjera koje bi trebale spriječiti ili usporiti širenje korona virusa.
Kao poslovni subjekt u gospodarstvu, ali također kao i član internacionalne zajednice, dužni smo u ova teška vremena napraviti ono najbolje što možemo te solidarno surađivati sa svim naših partnerima.

Ako želite dobiti detaljne informacije o našem postupanju vezano uz korona virus, obratite nam se molimo Vas putem maila info.hr@messergroup.com

Ukoliko od nas nabavljate plinove u spremnicima pod tlakom (plinske boce), molimo Vas da nas odmah obavijestite ako su boce došle u kontakt sa zaraženim osobama.

Zahvaljujemo na Vašoj suradnji
Vaš tim u Messer Croatia Plinu